“Colorful pearls that make you smile”

Mijn visioen waar alles mee begon
In 2017 had ik ’s nachts een helder visioen, en zag ik mijn grote droom opeens helder voor me: mijn eigen sieradenlijn met parels. Schitterende sieraden, in betoverende kleuren. En heel belangrijk: ik zag ook meteen de naam BraShiDa Jewels, gevormd door de eerste letters van de naam van mijn zoon, mijzelf en mijn man.

Kleuren die je laten stralen
Ik wilde een nieuwe draai gaan geven aan dat wat ik jarenlang had gedaan, maar dan anders. In plaats van sieraden te ontwerpen voor de nail-art business, wilde ik sieraden gaan maken voor vrouwen zoals ikzelf. Voor zelfbewuste, energieke en stijlvolle vrouwen! Als groot liefhebber van parelsieraden, moest ik toegeven dat de kleurkeuze beperkt is bij natuurlijke parels.

Daarom heb ik juist gekozen voor sieraden met parels in heel veel verschillende kleuren. Want ik wilde vrouwen de mogelijkheid geven om een prachtig sieraad te kunnen kopen, dat je oneindig kunt combineren. Een sieraad met parels waarvan hun ogen zouden gaan sprankelen. Sieraden met parels waar je je mooi en zelfverzekerd door voelt, die je laten stralen en waar je hart van gaat zingen.

 

Wat eraan vooraf ging

Voor die tijd was ik jarenlang een talentvolle businesswoman, met veel ervaring en succes in de nail-art branche. In 2010 merkte ik echter dat mijn passie voor nail-art (en de doelen die ik voor ogen had) niet meer in balans waren. Inmiddels was ik moeder geworden van een geweldige zoon. Dit deed mij niet alleen besluiten een sabbatical te nemen, maar ook te stoppen met mijn toenmalige bedrijf. Tijdens mijn sabbatical stond de zorg voor mijn zoon Brandon centraal. Zo heb ik zijn kinderjaren zeer bewust en intens kunnen beleven!

Het was dan ook een zeer waardevolle periode, die ik voor geen goud had willen missen. Maar nu mijn zoon inmiddels volwassen is en mij minder hard nodig heeft, kreeg ik weer tijd voor andere dingen. Mijn creatieve kant bruiste weer volop en ik moest gewoon hiermee aan de slag. Dat werd me in één keer duidelijk tijdens die ene nacht…

Kleurrijke inspiratie tijdens verre reizen
En zo viel alles op z’n plek. BraShiDa Jewels werd een feit en ik bruiste weer als nooit tevoren. Ik liep over van de ideeën en kon mijn creativiteit weer kwijt in het proces van ontwerpen, kleuren samenstellen, modellen uitzoeken, materialen inkopen en reizen naar andere landen.

Daar haal ik namelijk graag mijn inspiratie vandaan: uit kleurrijke culturen, plekken en mensen. Een adembenemende zonsondergang in Las Vegas die mij de prachtigste roze en oranje tinten toonde. De internationale catwalks in Parijs en Londen. De talrijke kleurencombinaties van onze oceanen. De kleurrijke stoffen van de klederdrachten die de danseressen op Bali dragen…

Al dit soort indrukken, ervaringen en belevenissen geven mij enorm veel inspiratie! En die inspiratie deel ik graag ook met jou. Geniet je met me mee?

Liefs,
Shirley,
founder BraShiDa Jewels